• head_image

Херсонгид

КРАВЧЕНКО Володимир Миколайович

Кравченко В. М.

7 липня 1947 року народився в Херсоні.

1970 - закінчив Одеське театральне художньо-технічне училище.
Педагоги: К.К. Стамеров, О. О. Пилявський.
1974 - член Спілки художників України.

Кравченко В. М.
 
Кравченко В. М.

      Творчому підйому Володимира Кравченка в останні роки сприяв глядацький успіх у Франції, де були представлені дві персональні і дві групові виставки. Про себе художник говорить, що його життя — це навчання і пошук, особливо в акварелі.
      Для себе він обрав декілька тем: портрет, архітектурний пейзаж, море. Його жіночі портрети відрізняються тонким почуттям інтимності. Вони прозорі, повітряні, ніби в польоті, огорнені таємницею і трепетом життя.
      Серію архітектурних пейзажів він розпочав декілька років тому, мандруючи по країнах Європи, і успішно продовжує тепер. В них майстерно передано відчуття історичної значимості архітектурних споруд та подив і захоплення від побаченого.
     Світле почуття, яке живе в душі художника, визначає оптимістичний характер багатьох його творів. Роботи відбивають не лише відчуте, але й відмічені прагненням до узагальнення. Природа сприймається ним як активне середовище, де реалізуються творчі можливості людини, він уміє розкрити єдність людини і навколишнього світу.
      В цій цілісності світосприйняття закладений ключ до розуміння його творів, виконаних в техніці акварелі, пастелі, олівця: «Гра», «Ставрида», «Нові вітрила», «Комсорг Люба», «Будинок мого дитинства», «Біле в блакитному». Всі вони приваблюють свіжістю почуття, гармонійним сприйняттям природи Херсонщини.
      Натюрморт також займає чільне місце в житті майстра, він уміє радіти матеріальній предметності світу, передати легкість і трепетність обрисів предметів. Саме так сприймається робота «Вечір в майстерні». Це — особливий світ, в який занурюєшся з цікавістю і хвилюванням. В майстерні нікого немає, але тут майже відчувається незрима присутність художника.
      Слід віддати належне пильному оку художника, умілому володінню малюнком, живописній майстерності.

Теги: Херсонський туризм, Херсонский туризм, туризм на Херсонщині, туризм на Херсонщине, Туризм в Херсоні, туризм в Херсоне, о туризме в Херсонской области, Херсонская область туризм, Херсон туризм, туризм в Херсонской области